Απαλλαγείτε από το κάπνισμα ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!

Απαλλαγείτε από το κάπνισμα ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!
Είναι ένα νέο ελληνικό βιβλίο για τη διακοπή του καπνίσματος που σημειώνει μεγάλη επιτυχία και στα βιβλιοπωλεία αλλά και στο ίντερνετ και αυτό κατά τη γνώμη μου, επειδή ο συγγραφέας προσφέρει δωρεάν στη σελίδα του www.skeftomai.gr το κύριο μέρος του βιβλίου.
Το βιβλίο τα σπάει.
Διαβάστε το και θα με θυμηθείτε!

ΠΡΟΣΟΧΗ Τα φρουτακια επιστρεφουν




Ηλεκτρονικός τζόγος: Έρχονται ξανά (και νόμιμα) τα «ηλεκτρονικά φρουτάκια»! Αυτή τη φορά όμως n τεχνολογία θα κληθεί να δώσει τη λύση απέναντι στα παράνομα «ηλεκτρονικά φρουτάκια»…

Η ιστορία
Η ιστορία είχε ξεκινήσει πριν από 5 περίπου χρόνια, με αφορμή μία τηλεοπτική εκπομπή με πρωταγωνιστή έναν Βουλευτή του ΠαΣοΚ, n οποία έκανε λόγο για όργιο παράνομου τζόγου μέσα από τους «ηλεκτρονικούς κουλοχέρηδες», από τον οποίο γινόταν «μαύρος» τζίρος πολλών εκατομμυρίων ευρώ. To θέμα τότε πήρε μεγάλες διαστάσεις και n τότε κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, μπροστά στην αδυναμία που διαπιστώθηκε για διαχωρισμό των «τυχερών» από τα «τεχνικά» ηλεκτρονικά παιχνίδια, οδηγήθηκε στην ψήφιση του Νόμου 3037/2002. ο οποίος ουσιαστικά «έκαιγε και τα χλωρά μαζί με τα ξερά», καθώς απαγόρευε τη διεξαγωγή όλων ανεξαιρέτως των «ηλεκτρομηχανικών παιγνίων» (έτσι τα έλεγε ο νόμος), όχι μόνο από τους χώρους που λειτουργούσαν μέχρι τότε, αλλά από όλους γενικώς τους χώρους, δημόσιους (net cafe. καφετερίες, καφενεία, χώρους διασκέδασης, πλοία κ.λπ.) και ιδιωτικούς! Η μόνη εξαίρεση ήταν οι χώροι των αδειοδοτημένων καζίνων της χώρας. Τα προβλήματα Η «φασαρία» που ξεσήκωσε ο συγκεκριμένος νόμος ήταν ίσως μεγαλύτερη και από τον αρχικό θόρυβο για τα παράνομα «ηλεκτρονικά φρουτάκια», καθώς ο νόμος «έμπαζε» από παντού, αφού απαιτούσε συνθήκες που εκ των πραγμάτων δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθούν. Οι πρώτοι που διαμαρτυρήθηκαν ήταν οι ιδιοκτήτες των net cafe. καθώς ο συγκεκριμένος νόμος ουσιαστικά τους οδηγούσε οε κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, καθώς εκ των πραγμάτων δεν ήταν οε θέση να ελέγξουν κάθε στιγμή εάν κάποιος από τους δεκάδες θαμώνες επιχειρούσε να παίξει με «ηλεκτρονικά φρουτάκια» σε κάποιο από τα εκατοντάδες site στο Διαδίκτυο. Ένας άλλος κλάδος που θιγόταν άμεσα ήταν οι ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης όπου υπήρχαν, μεταξύ άλλων, και «τεχνικά» ηλεκτρονικά παιχνίδια (ή «ουφάδικα» όπως τα έλεγαν τότε), με νόμιμη άδεια, όπου ο χρήστης τα χρησιμοποιούσε έναντι ενός μικρού τιμήματος. Βάσει του συγκεκριμένου νόμου θα έπρεπε να ξηλώσουν τα «ουφάδικα» και να μείνουν μόνο μετά… μπιλιάρδα.

…και η «λύση»
Απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα που θα δημιουργούσε n εφαρμογή του συγκεκριμένο νόμου, επιλέχθηκε n… «ελληνική λύση» της «μερικής» εφαρμογής του. «Ουφάδικα» και «φρουτάκιο» αποσύρθηκαν από κάθε χώρο όπου υπήρχαν, αλλά οι κρατικοί λειτουργοί δεν έκλεισαν κανένα net cafe επειδή κάποιος θαμώνας του έπαιζε στο Internet «ηλεκτρονικά φρουτάκια» ή άλλο ηλεκτρονικό παιχνίδι (αν και αρχικά έπεσαν κάποια πρόστιμα), ούτε Βέβαια απαγορεύτηκε n κυκλοφορία και πώληση λειτουργικών συστημάτων για υπολογιστές μόνο και μόνο επειδή σε αυτά ενσωματώνονταν ορισμένα «τεχνικά» ή «τυχερά» ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπως n ηλεκτρονική «πασιέντζα»… «Καμπάνα» 3,5 εκατ. ευρώ από την EE Ωστόσο, κάποιοι επαγγελματίες, όπως οι παραπάνω προσέφυγαν στην EE, όπου και τελικά δικαιώθηκαν. Ειδικότερα, στις 2o Οκτωβρίου 2000 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα μας, θεωρώντας ότι το κράτος δεν μπορεί να επιβάλλει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας προϊόντων και αγαθών μόνο και μόνο γιατί αδυνατεί να ελέγξει τα παράνομα «φρουτάκια». Ωστόσο, n ελληνική κυβέρνηση αγνόησε τη συγκεκριμένη απόφαση, με αποτέλεσμα πέρυσι n EE να επιβάλει στη χώρα μας «καμπάνα» 3,5 εκατ. ευρώ και να εισηγηθεί στο Ευρωδικαστήριο την επιβολή αναδρομικού (από 26/10/2006) ημερήσιου πρόστιμου 31798 ευρώ για κάθε μέρα που n Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Αλλαγή πλεύσης
Αυτό φαίνεται ότι θορύβησε την ελληνική κυβέρνηση, n οποία αποφάσισε να συστήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στον Νόμο 3037/200, ώστε αυτός να είναι συμβατός με το Κοινοτικό Δίκαιο. Άλλωστε και το ελληνικό Δημόσιο έχει όφελος από τη νόμιμη λειτουργία των «ηλεκτρονικών κουλοχέρηδων», καθώς αναμένεται να εισπράττει σημαντικά φορολογικά έσοδα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο.

To «ισπανικό μοντέλο»
Οι κατευθύνσεις στις οποίες κινείται n αρμόδια επιτροπή του ΥΠΟΙΟ έχει να κάνει αφενός με το μοντέλο των «ηλεκτρονικών κουλοχέρηδων» και αφετέρου με την τεχνική υλοποίηση του, προκειμένου να αποφευχθεί ο παράνομος ηλεκτρονικός τζόγος. Στο θέμα του μοντέλου λειτουργίας, φαίνεται ότι προκρίνεται το «ισπανικό» μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο κινούνται σε χαμηλά επίπεδα τόσο το όριο στοιχήματος από τον παίχτη (μεταξύ 20 και 50 λεπτών του ευρώ) όσο και τα αποδιδόμενα κέρδη προς τους παίχτες (μέχρι 50 ευρώ), καθώς και το ποσοστό κέρδους των μηχανημάτων. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα εκτονώνεται το πάθος της πλειονότητας των «τζογαδόρων» χωρίς μεγάλους οικονομικούς κινδύνους για τους ίδιους, ενώ όσοι θέλουν να παίξουν μεγαλύτερα ποσά, θα μπορούν να το κάνουν στα καζίνα.

Η προτεινόμενη τεχνολογία
Ως προς το τεχνικό μέρος, που φαίνεται ότι είναι και το πιο ενδιαφέρον, n λύση που εξετάζεται έχει να κάνει με την τοποθέτηση μέσα σε κάθε μηχάνημα ενός κυκλώματος με την ονομασία «Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Παιγνίων» (ΕΑΦΔΠ) που ενσωματώνει έναν συνδυασμό τεχνολογίας ασφαλούς φορολογικής διάταξης (ΦΗΜ) και συγκέντρωσης φορολογικών δεδομένων μέσα από ασύρματο δίκτυο GPRS VPN, που χρησιμοποιεί με απόλυτα ασφαλή για τα δεδομένα τρόπο το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας. Κάθε ΕΑΦΔΠ έχει έναν μοναδικό αριθμό σειράς και τοποθετείται μέσα στην κονσόλα και αποτελεί, μαζί με το παιχνίδι, ένα ενιαίο και αυτόνομο σύστημα το οποίο δεν ανταλλάσσει δεδομένα με οποιονδήποτε τρόπο, με κανένα άλλο σύστημα πλην του FTP server του ΥΠΟΙΟ. μέσω του δικτύου GPRS. Η συγκεκριμένη μονάδα αποστέλλει ασύρματα στον FTP server του ΥΠΟΙΟ αρχεία εσόδων κλπ., σε καθημερινή Βάση, ενώ εάν υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία της με τον FTP server για μεγαλύτερο διάστημα του προκαθορισμένου, τότε αναστέλλει τη λειτουργία της και μαζί και τη λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Ταυτόχρονα, n Βάση δεδομένων του ΥΠΟΙΟ ενημερώνεται από τον FTP Server ότι n ΕΑΦΔΠ με τον συγκεκριμένο αριθμό δεν έχει αποδώσει στοιχεία, οπότε οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΟ μπορούν να ελέγξουν τον επαγγελματία στον οποίο ανήκει n συγκεκριμένη κονσόλα.
Η ασφάλεια της επικοινωνίας της ΕΑΦΔΠ με τον FTP server του ΥΠΟΙΟ διασφαλίζεται από το ειδικό λογισμικό διασύνδεσης, με Βάση το οποίο είναι ψηφιακά υπογεγραμμένες τόσο n επικοινωνία της ΕΑΦΔΠ με το λογισμικό του παιχνιδιού όσο και n επικοινωνία της μονάδας με τον FTP server του ΥΠΟΙΟ. Επίσης, n ΕΑΦΔΠ ανιχνεύει με τακτική ανταλλαγή «ψηφιακών κλειδιών» με το λογισμικό του παιχνιδιού, την ορθή λειτουργία του τελευταίου ή την παραβίαση του. Σε περίπτωση που διαπιστώσει οποιασδήποτε μορφής παραβίαση (όπως, για παράδειγμα, την προσπάθεια του κατόχου της μονάδας για τοποθέτηση «διπλού» λογισμικού) τότε ενημερώνει τη βάση δεδομένων του ΥΠΟΙΟ και αναστέλλει τη λειτουργία της. όπως και τη λειτουργία της κονσόλας. Πέραν αυτών, n ΕΑΦΔΠ ενσωματώνει πλήθος χαρακτηριστικών ασφαλείας για το σύνολο των υπόλοιπων λειτουργιών της. Η παραπάνω τεχνολογία είναι σήμερα ότι καλύτερο για τη διασφάλιση της νομιμότητας της λειτουργίας των «τεχνικών» και «τυχερών» ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε δημόσιους χώρους, ενώ χαρακτηρίζεται και από σημαντική ευελιξία, καθώς δεν απαιτείται ενσύρματο δίκτυο για τη λειτουργία της, αφού χρησιμοποιείται το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι οι κονσόλες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Τα χρονοδιαγράμματα
Σύμφωνο με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι το τέλος του μήνα n αρμόδια επιτροπή του ΥΠΟΙΟ αναμένεται να αποφασίσει για την τεχνολογία που θα υιοθετηθεί, ενώ μέχρι το τέλος του 2008 αναμένεται και n κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή του νέου νόμου.


πηγη ΚΕΡΔΟΣ

Μία Στιγμή



Μία Στιγμή, Μία Ζωή


Σηκώθηκες, πήγες για δουλειά, κουράστηκες, μπούχτισες, γύρισες το βράδυ στο σπίτι, έφαγες και κοιμήθηκες. Το πρωινό έρχεται γρήγορα, οι εικόνες που περιβάλλουν τον ονειρικό σου κόσμο τρέχουν σαν τρελές και καλπάζουν σαν καθαρόαιμα αραβικά σε μία έρημο ψάχνοντας απεγνωσμένα μία όαση.

Σηκώνεσαι κουρασμένος από ένα συνεχόμενο μπιπ που τρυπάει τα μηνίγγια σου, πίνεις καφέ, κάνεις ένα δύο τσιγάρα στο πόδι και πας για δουλειά, κουράζεσαι, μπουχτίζεις, γυρίζεις το βράδυ στο σπίτι, τρως και κοιμάσαι.

Ο Μορφέας δεν είναι καλός απέναντί σου και σε τρέχει στον ύπνο σου. Σηκώνεσαι πάλι αναμαλλιασμένος και παρακαλάς τουλάχιστον να μην τρέχεις στον ύπνο σου. Γιατί να μην μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι ακόμη και στον ύπνο σου; Είναι εύκολο. Αποφασίζεις να πάρεις μία ταινία για το DVD. Χαρούμενος πας για δουλειά, κουράζεσαι, μπουχτίζεις, γυρίζεις το βράδυ στο σπίτι, τρως, ανοίγεις το Home Cinema 7.1 Dolby Surround, που το είχες βρει ευκαιρία σε 64 δόσεις από το πολυκατάστημα της γειτονιάς. Η ταινία ξεκινάει αλλά όπως είσαι κουρασμένος δεν βλέπεις το τελείωμα, δεν πειράζει τα περισσότερα είναι ίδια.

Το πρωινό μπιπ από το ξυπνητήρι σε βρίσκει να αναρωτιέσαι πότε σε πήρε ο ύπνος. Μια ευφορία περιβάλλει όλο σου το είναι. Νίκησες τον Μορφέα. Δεν ονειρεύτηκες. Μπράβο κέρδισες τα όνειρά σου, είσαι πλέον κενός και μπορείς απερίσπαστος να κάνεις τη δουλειά σου.

Με το χαμόγελο στα χείλη, σταματάς στο περίπτερο για τσιγάρα, πας στη δουλειά, κουράζεσαι, μπουχτίζεις, γυρίζεις το βράδυ στο σπίτι, τρως και καθηλώνεσαι στην τηλεόραση. Τρομερή εφεύρεση τελικά.

Ξυπνάς από το μπιπ μποπ του ξυπνητηριού σου. Πότε άλλαξες τον ήχο δεν θυμάσαι. Αλλά ό άλλος σε είχε κουράσει γιατί ένα μπιπ μποπ είναι πάντα καλύτερο από ένα μπιπ. Πας να πλυθείς αλλά κάτι έχει αλλάξει πάνω σου. Πολύ πιτυρίδα μάλλον. Όχι λάθος. Τι είναι αυτό; Άσπρες τρίχες. Τι στο διάολο; Τι ημερομηνία έχουμε; Συμβουλεύεσαι το ημερολόγιό σου. Πότε πέρασαν τόσα χρόνια; Προσπαθείς να τα αθροίσεις αλλά δεν σου βγαίνουν. Κάτι έχεις χάσει. Μπορεί να σε είχαν απαγάγει εξωγήινοι. Ψάχνεις απεγνωσμένα για σημάδια που σου άφησε η απαγωγή αλλά μάταια.

Κάθεσαι κάτω και προσπαθείς να φέρεις εικόνες των προηγούμενων ετών στο νου σου. Αλλά δεν μπορείς. Έχεις νεκρώσει τα όνειρά σου και τις σκέψεις σου από καιρό. Ένα μπιπ ίσως. Ναι για το μπιπ είσαι σίγουρος.
Και τότε γίνεται. Εκείνη η στιγμή, το κλάσμα του δευτερολέπτου, εκείνο το τοσοδούλικο χρονικό διάστημα στο οποίο κάτι γίνεται και το μυαλό σου ξεκλειδώνεται, το απόρθητο χρηματοκιβώτιο των σκέψεων σου είναι ανοιχτό και μπορείς να δεις εικόνες του εαυτού σου. Εικόνες θολές, ασπρόμαυρες, νεκρές. Δεν μπορεί κάπου θα βρεις λίγο χρώμα. Ανακαλύπτεις μερικές ξεθωριασμένες, κάποιες λίγες στιγμές με φίλους καρδιακούς, με τη γυναίκα σου σε σκηνικά σουρεαλιστικά, στιγμές χαράς, στιγμές ανέμελες, στιγμές μαγικές. Πότε ήταν η τελευταία τέτοια που έζησες; Δεν θυμάσαι. Ξύνεις το κεφάλι σου νευρικά. Κάτι δεν πάει καλά.

Πας βαρύθυμα για δουλειά και σταματάς στο περίπτερο για τσιγάρα Ο περιπτεράς έχει αστείο κούρεμα. Χαμογελάς. Δεν το είχες προσέξει ποτέ. Κάτι έχει ξυπνήσει μέσα σου και αρχίζεις να ζεις τις μικρές στιγμές, όσο ασήμαντες και να είναι. Κάτι άλλαξε. Ποτέ δεν είναι αργά.

πηγη http://www.e-write.gr

Το τρίτο χέρι

Το φανταστικό τρίτο χέρι


Μία 64χρονη γυναίκα ανέφερε στους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης την ύπαρξη ενός ασθενούς, λευκού και ημιδιάφανου τρίτου χεριού.


Μετά την εξέταση της υπόθεσης, ο νευρολόγος της γυναίκας, Δρ. Asaid Khateb, από το εργαστήριο πειραματικής νευροφυσιολογίας του νοσοκομείου, χαρακτήρισε αυτό το σπάνιο φαινόμενο ως πραγματικό και βάσιμο.

Όπως διαβεβαίωσαν οι γιατροί, το χέρι εμφανίστηκε λίγες μέρες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη η γυναίκα.

Η περίπτωση αυτή, που είναι γνωστή και ως σύνδρομο υπεράριθμων φανταστικών άκρων, έχει προβληματίσει πολύ τους επιστήμονες.

Η γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει το «φανταστικό» της άκρο για να ανακουφίσει πραγματικό κνησμό στο μάγουλό της, χωρίς όμως να μπορεί να διαπεράσει συμπαγή αντικείμενα.

Δεν αντιλαμβάνεται πάντα το άκρο αλλά μπορεί να το «ανακτήσει» όποτε χρειάζεται, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των γιατρών.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση ανθρώπου, που γνωρίζουν οι γιατροί, που μπορεί να αισθάνεται, να βλέπει και να κινεί εκούσια ένα άκρο το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Neurology.

Εντοπισμός

Ο Khateb και οι συνεργάτες του εξέτασαν τον εγκέφαλο της ασθενούς με τη χρήση λειτουργικής απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού, ένα εργαλείο που επιτρέπει στους γιατρούς να δουν εάν ο εγκέφαλος είναι πραγματικά διεγερμένος και να εντοπίσουν το ακριβές σημείο της διέγερσης. Στην προκειμένη περίπτωση, οι έρευνες έδειξαν πως η γυναίκα πραγματικά βίωνε αυτό που περιέγραφε.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τη γυναίκα να κινήσει το δεξί της χέρι. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κινητικός φλοιός και οι περιοχές οπτικής επεξεργασίας στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου της κινητοποιήθηκαν.

Τα ίδια αποτελέσματα παρατηρήθηκαν -σε μικρότερο εύρος- όταν η γυναίκα απλά φαντάστηκε πως κινεί το δεξί της χέρι. Οι φανταστικές κινήσεις του παράλυτου αριστερού χεριού της προκάλεσαν την ίδια ακριβώς δραστηριότητα στον εγκέφαλό της, αλλά αυτή τη φορά στην δεξιά του πλευρά.


Όταν οι γιατροί της ζήτησαν να κινήσει το φανταστικό της χέρι, ο εγκέφαλος αντέδρασε σαν να υπήρχε πραγματικά χέρι και μπορούσε να το κινήσει. Επιπλέον, και ο οπτικός φλοιός της ασθενούς ενεργοποιήθηκε, δείχνοντας πως πραγματικά η γυναίκα έβλεπε το φανταστικό της άκρο.

Όταν της ζητήθηκε να ξύσει το μάγουλό της, οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την αφή ενεργοποιήθηκαν.

Μυστήριο

Ο Khateb δήλωσε πως η ακριβής αιτία του φανταστικού άκρου παραμένει ένα μυστήριο. Το σύνδρομο των υπεράριθμων φανταστικών άκρων είναι σπάνιο. Υπάρχουν μόνο εννιά γνωστές περιπτώσεις ασθενών που μπορούσαν να αισθανθούν και να δουν το φανταστικό τους άκρο.

«Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας από τέτοιου είδους σύνδρομα, που προκλήθηκαν από εγκεφαλικά επεισόδια, δεν αφήνουν περιθώρια στο να σκεφτούμε πως πρόκειται για κακή προσαρμογή μεταξύ των καλά εδραιωμένων αισθητικο-κινητικών απεικονίσεων του ασθενούς και ενός ξαφνικά αποκλίνοντος τύπου επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και τους παράλυτου άκρου,» σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν χαμένο σύνδεσμο μεταξύ των κλασσικών φανταστικών άκρων και των φαινομένων όπως είναι οι επιθανάτιες εμπειρίες.

Το σύνδρομο των φανταστικών άκρων, γνωστό και ως σύνδρομο «Phantom Limb», παρουσιάζεται συνήθως σε ανθρώπους που υπέστησαν κάποιον ακρωτηριασμό – σχεδόν το 50 με 80% των ανθρώπων που έχουν ακρωτηριασμένο κάποιο από τα άκρα τους πάσχουν από το συγκεκριμένο σύνδρομο. Τις περισσότερες φορές είναι πολύ επίπονο, σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού Clinical Journal of Pain το 1984.

Επιδομα ανεργιας

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε η σύμβαση εργασίας και που έχουν ασφαλισθεί στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ μπορούν με ορισμένες προϋποθέσεις να εισπράξουν από τον ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Οι νόμοι και οι αποφάσεις που καλύπτουν την παροχή είναι οι εξής:
Ν.Δ. 2961/1954 (άρθρο 11)
Ν. 1545/85
Ν. 1836/89 (άρθρο 15)
Ν. 1892/1990 (άρθρο 37)
Ν. 3552/4.4.07 (άρθρο 5)


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Η αίτηση υποβάλλεται εντός 60 ημερών από την ημερομηνία απόλυσης.
Η επιδότηση ανεργίας αρχίζει από την ημέρα της εγγραφής στην Τοπική Υπηρεσία.
Αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το πρώτο 7ημερο μετά την καταγγελία επιδοτούνται από την 7η ημέρα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:
Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.
Επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.

Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:
Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών.
Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.

Για ορισμένες κατηγορίες (π.χ. αλιεργάτες ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο.

Διάρκεια επιδότησης:
Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο. 12μηνο ή διετία).


ΠΙΝΑΚΑΣ
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓ/ΤΑ
ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ
14ΜΗΝΟ 12ΜΗΝΟ 14ΜΗΝΟ
Ημέρ. Εργας Ημέρ. Εργας Ημέρ. Εργας

125-1491 100-149 100-149 5μηνες
150-1792 150-179 150-1792 6 μήνες
180-2193 180-219 180-2193 8 μήνες
220-249 220-249 220-249 10 μήνες
250 και άνω 250 και άνω 250 και άνω 12 μήνες
210 και συμπλήρωση 210 και άνω 210 και συμπλήρωση 12 μήνες
του 49ου έτους ηλικίας του 49ου έτους ηλικίας
Ή 200 στη διετία
Ή 250 στη διετία
Ή 300 στη διετία

Το επίδομα καταβάλλεται μια φορά το μήνα για 25 ημέρες.
Από 01.09.2008 μέχρι 30.04.2009 το μηνιαίο επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 430,75 ευρώ.
Για κάθε μέλος της οικογένειας το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%.
Παρέχεται η δυνατότητα στους μισθωτούς, της μεταφοράς του δικαιώματος ανεργίας, στα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αναζήτηση εργασίας, με βάση στον Κανονισμό 1408/71/ΕΟΚ (Έντυπο Ε303 για μεταφορά επιδότησης) με την προϋπόθεση ότι:
Έχουν εγγραφεί πριν από την αναχώρησή τους στην αρμόδια Υπηρεσία Απασχόλησης για αναζήτηση εργασίας και έχουν παραμείνει στη διάθεση των Υπηρεσιών αυτών τουλάχιστον 4 εβδομάδες μετά την έναρξη της ανεργίας τους.
Έχουν εγγραφεί εντός 7 ημερών στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους – Μέλους όπου μεταβαίνουν. Το δικαίωμα μεταφοράς διατηρείται για 3 μήνες , κατά ανώτατο όριο.


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Έγγραφο Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας ή βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου χρόνου.
Βιβλιάριο ενσήμων του (της) ενδιαφερομένου (-ης) της τελευταίας διετίας.
Οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εφόσον υπάρχουν συντηρούμενα μέλη.
Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας ή εφόσον δεν υπάρχει, επικυρωμένο αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης εισοδήματος.
Αστυνομική Ταυτότητα του ασφαλισμένου.
Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86, την οποία θα συμπληρώσει ο ενδιαφερόμενος σύμφωνα με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας.

διοδια Ριου


Διόδια Ρίου (Πάτρα->Κόρινθος)

Χιλιομετρική απόσταση παράκαμψης που σας προτείνουμε
23,8 χμ

Χιλιομετρική απόσταση που θα διανύαμε αν πηγαίναμε κανονικά μέσω διοδίων
23,7 χμ

Διαφορά χιλιομέτρων
0,1 χμ

Ποιότητα Οδοστρώματος
Πολύ καλή

Σήμανση διαδρομής + Ευκολία εύρεσης παράκαμψης
Πολύ καλή

Κίνηση που θα συναντήσεις στη διαδρομή της παράκαμψης
Στα πρώτα 12 χλμ μέτρια εώς αρκετή, μετά το 12ο χλμ ελάχιστη

Πρόσθετος χρόνος ταξιδιού λόγω παράκαμψης. (χρόνος που κάνετε για αυτή την παράκαμψη μείον τον χρόνο που θα κάνατε αν πηγαίνατε από κανονικά)
ελάχιστ:
8-10 λεπτά (αργά το βράδυ)


μέσος:
10-15 λεπ.


μέγιστ:
15-20 λεπτά (ώρες αιχμής)

Τέλη διοδίων τα οποία γλιτώνει ένα ΙΧ λόγω της παράκαμψης
2,50 Ευρώ

Λεπτομέρειες Παράκαμψης
· Ερχόμενοι είτε από Πάτρα είτε από Πύργο (μέσω της περιμετρικής οδού) και μπαίνοντας στην ευθεία της νέας εθνική οδού, λίγο πριν τα διόδια Ρίου, στρίβουμε για Ζεύξη Ρίου - Αντιρίου. Έχει πινακίδα. Μηδενίζουμε τον χιλιομετρητή μας.
· Πιάνουμε δεξια λωρίδα και στα 200 μ. περιμένουμε στο φανάρι. Έπειτα ακολουθούμε την πινακίδα για Αθήνα χωρίς διόδια αριστερά.
· Στα 800 μ ακολουθούμε και πάλι την πινακίδα για Αθήνα χωρίς διόδια και πάμε αριστερά
· Στα 900 μ στη διχάλα δεξιά. Και πάλι ακολουθούμε την πινακίδα για Αθήνα. Μετά η διαδρομή είναι όλη μια ευθεία.
· Στα 23 χμ στρίβουμε δεξιά. Έχει πινακίδα (Αθήνα με διόδια)
· Στο 23,8 χμ μπήκαμε στη νέα εθνική οδό. Τέλος παράκαμψης.
Τα δικά μας σχόλια
· Πιστεύουμε το να πληρώσουμε διόδια για το δρόμο αυτό δεν έχει λογική. Η Νέα Εθνική Οδός Πατρών - Κορίνθου δεν έχει καμμίαεπικίνδυνους δρόμους που υπάρχουν. Έχει μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (συν μια μικρή βοηθητική) και δεν υπάρχει μεσαίο διαχωριστικό στηθαίο στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής. Κι έτσι δυστυχώς τα τροχαία ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Κανονικά έπρεπε να μας πληρώνουν για το ρίσκο που παίρνουμε.. σχέση με αυτοκινητόδρομο.
· Τις ώρες αιχμής (που δουλεύουν τα μαγαζιά) θα συναντήσετε λίγο εώς αρκετή κίνηση στα πρώτα 12 χμ. Τις υπόλοιπες ώρες και κυρίως αργά το βράδυ θα είστε σχεδόν μόνοι σας οπότε και αξίζει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε την παράκαμψη που σας προτείνουμε. Μετά τα 12 χμ θα είστε μόνοι σας όποια ώρα και να κάνετε την παράκαμψη

Παρακαμψη διοδιων Σχηματαριου

Διόδια Σχηματαρίου

Χιλιομετρική απόσταση παράκαμψης που σας προτείνουμε
21, 3 χλμ

Χιλιομετρική απόσταση που θα διανύαμε αν πηγαίναμε κανονικά μέσω διοδίων
-

Διαφορά χιλιομέτρων
-

Ποιότητα Οδοστρώματος
Αρκετά καλή

Σήμανση διαδρομής + Ευκολία εύρεσης παράκαμψης
Καλή

Κίνηση που θα συναντήσεις στη διαδρομή της παράκαμψης
Λίγη εώς αρκετή

Πρόσθετος χρόνος ταξιδιού λόγω παράκαμψης. (χρόνος που κάνετε για αυτή την παράκαμψη μείον τον χρόνο που θα κάνατε αν πηγαίνατε από κανονικά)

Τέλη διοδίων τα οποία γλιτώνει ένα ΙΧ λόγω της παράκαμψης
2 Euro

Λεπτομέρειες Παράκαμψης

Υπάρχουν 2 τρόποι για να βγούμε από την Εθνική

1ος Τρόπος (γρήγορος και πολύπλοκος):


· Είμαστε στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Μόλις φθάσουμε στον διασταθμό ΣΕΙΡΙΟΣ μπαίνουμε δεξιά και μηδενίζουμε το κοντέρ.
· Προχωράμε τον διασχίζουμε και λίγο πριν την έξοδο στην Εθνική οδό κάνουμε δεξιά για αναστροφή για Αθήνα. Μόλις κάνουμε την αναστροφή δεν μπαίνουμε στο πάρκινγκ του ΣΕΙΡΙΟΥ αλλά ακολουθούμε τον δρόμο δεξιά μας και συνεχίζουμε ευθεία μέχρι να βγούμε εκτός πάρκινγκ στον δρόμο που δεξιά οδηγεί προς Αυλώνα στα 1,2χλμ.Παίρνουμε την κατεύθυνση δεξιά προς Αυλώνα και αμέσως δεξιά μας βρίσκουμε διασταύρωση και στρίβουμε.
· Ακολουθούμε τον δρόμο που περνάει κάτω από την Εθνική οδό και βγαίνει στον απέναντι παράλληλο στα 1,7χλμ. Στρίβουμε αριστερά και προχωρούμε παράλληλα με την Εθνική οδό με κατεύθυνση προς Σχηματάρι χωρίς να αφήσουμε τον κυρίως δρόμο. Η ορατότητα κατά την διάρκεια της ημέρας ικανοποιητική και σε πολλά σημεία υπάρχει η ευκαιρία για προσπέραση. Τον ακολουθούν και βαρέα οχήματα λόγω διοδίων αλλά και της βιομηχανικής ζώνης.
· Ακολουθούμε τον παράλληλο και στα 9,4χλμ περνάμε τα διόδια Οινοφύτων, πλησιάζοντας στα 10,5χλμ προσοχή δεξιά παρατεταμένη, μόλις περάσουμε τους μύλους Ασωπού
· Στα 11,1χλμ, αγνοούμε την διασταύρωση που δεξιά πάει για Δήλεσι, συνεχίζουμε κανονικά αριστερά αγνοώντας στα 13,4χλμ και την δεύτερη διασταύρωση δεξιά για Δήλεσι, συνεχίζουμε κανονικά αγνοώντας στα 13,9χλμ αριστερά διάβαση για Οινόφυτα
· Στα 16,8χλμ ο δρόμος φεύγει από παράλληλος της Εθνικής δεξιά μας τον ακολουθούμε κανονικά
· Στα 17,1χλμ διασχίζουμε την διασταύρωση των Οινοφύτων
· Στα 18χλμ περνάμε γέφυρα τραίνου
· Στα 18,3χλμ βρισκόμαστε δίπλα στα διόδια Σχηματαρίου,( Εδώ υπάρχει μόλις περάσουμε τα γκισέ των διοδίων πόρτα για τα περιπολικά και οχήματα των υπαλλήλων των διοδίων. Αν την βρούμε ανοικτή βγαίνουμε Εθνική οδό. Δύσκολο να την έχουν αφήσει αλλά ας έχετε τον νού σας)
· Στα 19,7χλμ αγνοούμε την διασταύρωση Σχηματαρίου
· Στα 20.3χλμ αγνοούμε την διασταύρωση δεξιά μας για Αυλίδα Στα 21,1χλμ συναντάμε τον κόμβο που δεξιά οδηγεί προς Χαλκίδα αριστερά προς Σχηματάρι. Βγαίνουμε με προσοχή αριστερά (βλέπουμε μπροστά μας ψηλά την Εθνική οδό) και αμέσως δεξιά στην έξοδο προς Λαμία στα 21,3χλμ ακριβώς


2ος Τρόπος (απλός αλλά αργός):

· Βγαίνουμε από την εθνική στην έξοδο της Μαλακάσας.
· Στην αμέσως επόμενη περίεργη διασταύρωση στρίβουμε αριστερά.
· Ακολουθούμε αυτόν τον δρόμο για μερικά χιλιόμετρα για να βγούμε δίπλα στα σείριος όπως μας βγάζει ο προηγούμενος δρόμος. Προσοχή στο όριο των 60 χλμ/ώρα όταν πλησιάζουμε τα σείριος! Μετά από 200 μέτρα τελειώνει και πολλές φορές την στήνουν με ραντάρ στην τροχαία από πάνω. Καλύτερα να το τηρείτε.
· Στην συνέχεια ακολουθούμε τις οδηγίες από την παραπάνω διαδρομή που περιγράψαμε, όπου μετά από λίγα χιλιόμετρα θα συναντήσουμε τα διόδια των Οινοφύτων κλπ...
Σχόλια

Όποιος κατευθύνεται πρός Λαμία και θέλει να παρακάμψει τα διόδια Σχηματαρίου μπορει να ακολουθήσει την παράκαμψη των Αφιδνών και χωρίς να βγεί στην Εθν.οδό να φθάσει στο Σχηματάρι

Παρακαμψη διοδιων Αφιδνων


Διόδια Αφιδνών

Γενικά Στοιχεία Παράκαμψης
Χιλιομετρική απόσταση παράκαμψης που σας προτείνουμε
17 χλμ

Χιλιομετρική απόσταση που θα διανύαμε αν πηγαίναμε κανονικά μέσω διοδίων
16,2 χλμ

Διαφορά χιλιομέτρων
0,8 χλμ

Ποιότητα Οδοστρώματος
Αρκετά καλή

Σήμανση διαδρομής + Ευκολία εύρεσης παράκαμψης
Καλή

Κίνηση που θα συναντήσεις στη διαδρομή της παράκαμψης
Λίγη εώς αρκετή

Πρόσθετος χρόνος ταξιδιού λόγω παράκαμψης. (χρόνος που κάνετε για αυτή την παράκαμψη μείον τον χρόνο που θα κάνατε αν πηγαίνατε από κανονικά)
ελάχιστ:

μέσος:

μέγιστ:

Τέλη διοδίων τα οποία γλιτώνει ένα ΙΧ λόγω της παράκαμψης
2 Ευρώ


Λεπτομέρειες Παράκαμψης

· Είμαστε στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας με κατεύθυνση προς Λαμία. Φθάνοντας στο ύψος του Αγ. Στεφάνου βγαίνουμε στην έξοδο προς Αγ. Στέφανο. Μόλις φθάσουμε στον κεντρικό Κρυονερίου – Αγ.Στεφάνου που είναι στα 100 μέτρα πηγαίνουμε δεξιά και στο φανάρι που είναι στα 20 μέτρα στρίβουμε αριστερά για να περάσουμε στον παράλληλο της Εθν. Οδού στα Goodies. Μηδενίζουμε το κοντέρ και προχωρούμε παράλληλα με την Εθν. Οδό.
· Προχωρόντας στα 2,8χλμ. βρίσκουμε διασταύρωση στα αριστερά την αγνοούμε
· Στα 4,5χλμ περνάμε τα διόδια Αφιδνών και το kartodromo και φθάνοντας στα 5,5χλμ έχει δεξιά στροφή και καταλήγει στα 5,6χλμ σε πινακίδα STOP στην διασταύρωση του δρόμου από τον Αγ. Στέφανο προς Κιούρκα-Πολυδένδρι. Στρίβουμε αριστερά και συναντάμε στα 6χλμ αριστερά μας διασταύρωση, που οδηγεί στην γέφυρα της Εθν. Οδού και στα Κιούρκα, την αγνοούμε και συνεχίζουμε ευθεία
· Στα 7,8χλμ φθάνουμε στον κόμβο Πολυδενδρίου.Εδώ είναι που στην παλιά παράκαμψη πηγαίναμε αριστερά και βγαίναμε στην Εθνική, αλλά τώρα έχουν βάλει διόδια. Συνεχίζουμε ευθεία παράλληλα με Εθν. Οδό και είμαστε στο ύψος της McDonald.Εδώ μπορούμε να προσπεράσουμε βραδύτερα οχήματα, υπάρχει ευθεία με καλή ορατότητα. Συνεχίζουμε μέχρι τα 12,3χλμ στην διασταύρωση που δεξιά οδηγεί στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.Συυνεχίζουμε ευθεία.

· Στα 14,1χλμ συναντάμε την διασταύρωση που δεξιά οδηγεί στην Μαλακάσα. Την αγνοούμε συνεχίζουμε παράλληλα με Εθν. Οδό και φθάνουμε Στα 16,9χλμ φτάνουμε στην διασταύρωση του Ωρωπού. Κάνουμε αριστερά και δεξιά έξοδος στην Εθνική οδό στο 17χλμ ακριβώς.
Τα δικά μας σχόλια

·
· Όποιος κατευθύνεται πρός Λαμία και θέλει να παρακάμψει και τα διόδια Σχηματαρίου δεν βγαίνει στην εξοδο της διασταύρωσης του Ωρωπού αλλά συνεχίζει ευθεία παράλληλα με την Εθν. οδό μεχρι τον Σείριο βρίσκοντας το δεύτερο σκέλος της παράκαμψης


· Η παράκαμψη αυτή πιστεύουμε ότι αξίζει αργά το βράδυ γιατί η κίνηση που θα συναντήσετε είναι ελάχιστη. Έτσι δεν θα χάσετε πολύ χρόνο. Η ορατότητα κατά την διάρκεια της ημέρας ικανοποιητική και σε πολλά σημεία υπάρχει η ευκαιρία για προσπέραση. Τον ακολουθούν και βαρέα οχήματα λόγω διοδίων αλλά και της βιομηχανικής ζώνης

Παρακαμψη διοδιων Τραγανας


Διόδια Τραγάνας

Χιλιομετρική απόσταση παράκαμψης που σας προτείνουμε
6,3 χμ

Χιλιομετρική απόσταση που θα διανύαμε αν πηγαίναμε κανονικά μέσω διοδίων
5 χμ

Διαφορά χιλιομέτρων
1,3 χμ

Ποιότητα Οδοστρώματος
Καλή

Σήμανση διαδρομής + Ευκολία εύρεσης παράκαμψης
Πολύ καλή

Κίνηση που θα συναντήσεις στη διαδρομή της παράκαμψης
Καθόλου εώς ελάχιστη

Πρόσθετος χρόνος ταξιδιού λόγω παράκαμψης. (χρόνος που κάνετε για αυτή την παράκαμψη μείον τον χρόνο που θα κάνατε αν πηγαίνατε από κανονικά)
ελάχιστ:
3-4 λεπτά


μέσος:
5 λεπτά


μέγιστ:
6-7 λεπτά

Τέλη διοδίων τα οποία γλιτώνει ένα ΙΧ λόγω της παράκαμψης
2 Euro


Τα έργα που γινόντουσαν μέχρι πριν λίγο καιρό στη διαδρομή της παράκαμψης ολοκληρώθηκαν. Πλέον, μπορείτε να χρησιμοποείτε την παράκαμψη άνετα!

Τελευταία ενημέρωση: Απρίλιος 2007
Λεπτομέρειες Παράκαμψης (παραθέτονται σημεία GPS σε κάθε κόμβο)

· Βγαίνουμε από την εθνική Θεσσαλονίκης – Αθήνας στο 133 χμ (133 χμ ακόμα για Αθήνα) στην έξοδο για ΤΡΑΓΑΝΑ. Με το που αρχίζει η έξοδος από την εθνική μηδενίζουμε (Ν38037’20.56, E2307’21.36)
· Στα 100μ στην πινακίδα STOP δεξιά (Ν38037’18.90, E2307’26.40)

· Στα 200μ στην πινακίδα STOP αριστερά (Ν38037’16.50, E2307’26.48). Μετά από λίγο περνάμε πλάγια από τα διόδια που θα πληρώναμε

· Στα 4.2 χμ δεξιά στην πινακίδα προς Αθήνα (Ν38036’42.13, E23010’2.75)

· Στα 4.4 χμ αριστερά στην πινακίδα για Εθνική οδό (Ν38036’35.86, E23010’2.13)

· Στα 5.7 χμ βρισκόμαστε στην διασταύρωση που ορίζει αριστερά για Θεολόγο και δεξιά για Εθνική οδό. Αν και βγαίνει και δεξιά ακολουθώντας τις ταμπέλες, προτείνω να πάτε αριστερά μιας και η παράκαμψη θα μειωθεί στο ελάχιστο. (Ν38036’34.75, E23010’48.9)

· Στα 6.2 χμ έχουμε πλησιάσει τη γέφυρα της Εθνικής Οδού. Δεν την περνάμε από κάτω, αλλά στρίβουμε δεξιά (Ν38036’47.65, E23011’0.45)

· Στα 6.3 χμ βγαίνουμε στην Εθνική οδό (προσοχή στο τελευταίο μέτρο μιας και συχνά δημιουργούνται χαντάκια από το βρόχινο νερό).

παρακαμψη διοδιων Σπαθοβουνιου

Διόδια Σπαθοβουνιού(Κόρινθο->Τρίπολη)


Χιλιομετρική απόσταση παράκαμψης που σας προτείνουμε
14,2 χμ

Χιλιομετρική απόσταση που θα διανύαμε αν πηγαίναμε κανονικά μέσω διοδίων
8 χμ

Διαφορά χιλιομέτρων
6,2

Ποιότητα Οδοστρώματος
Καλή (στα πρώτα 200μ λίγο κακή)

Σήμανση διαδρομής + Ευκολία εύρεσης παράκαμψης
Αρκετά καλή

Κίνηση που θα συναντήσεις στη διαδρομή της παράκαμψης
Ελάχιστη έως μέτρια

Πρόσθετος χρόνος ταξιδιού λόγω παράκαμψης. (χρόνος που κάνετε για αυτή την παράκαμψη μείον τον χρόνο που θα κάνατε αν πηγαίνατε από κανονικά)
ελάχιστ:
8-10 λεπτά


μέσος:
12-15 λεπτ


μέγιστ:
20 λεπτά

Τέλη διοδίων τα οποία γλιτώνει ένα ΙΧ λόγω της παράκαμψης
2 Ευρώ

Λεπτομέρειες Παράκαμψης
· Φεύγοντας από Κόρινθο για Τρίπολη μέσω της Νέας Εθνικής Οδού, μετά από 15 - 20 χμ θα συναντήσετε τα διόδια Σπαθοβουνίου. Αυτά είναι που θέλουμε να παρακάμψουμε
· Με το που μπαίνουμε στην κατηφόρα για να φτάσουμε στα διόδια, πιάνουμε δεξιά λωρίδα και λίγο πριν τα διόδια (περίπου 100 μ) στρίβουμε δεξιά που λέει για Χιλιομόδι, Κουταλά. Εκεί μηδενίζουμε το χιλιομετρητή του οχήματος μας

· Στα 200 μ στρίβουμε και πάλι δεξιά για Αργος, Χιλιομόδι

· Στα 300 μ, άλλη διασταύρωση. Ακολουθούμε δεξιά για Αργος

· Στα 4 χμ συναντάμε ένα STOP. Είναι διασταύρωση με την Παλιά Εθνική Κορίνθου Αργους. Στρίβουμε δεξιά

· Στα 8 χμ περνάμε από τον Αγιο Βασίλη. Συνεχίζουμε ευθεία.
· Στα 12,3 χμ φτάνουμε σε διασταύρωση. Αριστερά πάει για Αργος, Ναύπλιο. Ευθεία για Νεμέα. Εδώ, όσοι από εσάς έχετε προορισμό το Αργος ή το Ναύπλιο, στρίβετε αριστερα στις γραμμές και φτάνετε Αργος, Ναύπλιο πιο γρήγορα απ΄ότι αν πηγαίνατε από τα διόδια. Όσοι πάτε Τρίπολη, Καλαμάτα συνεχίζετε ευθεία

· Όσοι συνεχίζουν ευθεία, στα 13,9 χμ θα συναντήσουν μια από τις εισόδους της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου Τριπόλεως. Εδώ, δεξιά πάει για Κόρινθο, Αθήνα. Όμως εσείς συνεχίζετε.

· Λίγο πιο κάτω, στο 14,2 χμ στρίβετε δεξιά για Τρίπολη. Προσοχή! Κάποιος ανόητος έχει αφαιρέσει την πινακίδα. Να είστε λοιπόν ιδιαίτερα προσεκτικοί.


Τα δικά μας σχόλια
Η παράκαμψη αυτή σε γενικές γραμμές αξίζει αν δεν βιαζόσαστε πολύ να φτάσετε στον προορισμό σας. Αν ο τελικός σας προορισμός είναι το Ναύπλιο ή το Αργος τότε σίγουρα αξίζει!

Ο μόνος λόγος που δεν θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε αυτή την παράκαμψη είναι αν φοβάστε πολύ τα σκοτεινά μέρη, μιας και τα πρώτα χιλιόμετρα είναι κάπως... σκοτεινά το βράδυ!

ΤIPS!

Με το που περνάτε μέσα από το χωριό Αγιος Βασίλης, θα δείτε ένα μαγαζί στο αριστερό σας χέρι που λέγεται "Οι γεύσεις της Ειρήνης". Αξίζει να σταματήσετε για να δοκιμάσετε το σπεσιαλιτέ γλυκό της: ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ! Ειλικρινά θα το ερωτευτείτε!

παρακαμψη διοδιων Ισθμου

Γενικά Στοιχεία Παράκαμψης
ΠΡΟΣΟΧΗ! Tα διόδια Αγ. Θεοδώρων λειτουργούν πλέον 5.30 πμ- 9.00 μμ, οπότε τις υπόλοιπες ώρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παράκαμψη κάνοντας την μισή απόσταση.

Χιλιομετρική απόσταση παράκαμψης που σας προτείνουμε 22,7 χμ
Χιλιομετρική απόσταση που θα διανύαμε αν πηγαίναμε κανονικά μέσω διοδίων 20 χμ
Διαφορά χιλιομέτρων 2,7 χμ
Ποιότητα Οδοστρώματος Πολύ καλή
Σήμανση διαδρομής + Ευκολία εύρεσης παράκαμψης Αρκετά καλή
Κίνηση που θα συναντήσεις στη διαδρομή της παράκαμψης Μέτρια εώς αρκετή
Πρόσθετοςχρόνοςταξιδιούλόγωπαράκαμψης
χρόνοςπουκάνετεγιααυτήτηνπαράκαμψημείοντονχρόνοπουθακάνατεανπηγαίνατεαπόκανονικά ελάχιστ: 8 με 9 λεπτά (αργά το βράδυ)
μέσος: 12 με 15 λεπτά
μέγιστ: 20 λεπτά
Τέλη διοδίων τα οποία γλιτώνει ένα ΙΧ λόγω της παράκαμψης 2 Ευρώ
Λεπτομέρειες Παράκαμψης
· Ερχόμενοι από Πάτρα, Τρίπολη μέσω της Νέας Εθνικής Οδού, στρίβουμε στην έξοδο για Επίδαυρο, Λουτράκι. Μηδενίζουμε τον χιλιομετρητή μας.
· Στα 200 μέτρα, ακολουθούμε την πινακίδα για Αθήνα χωρίς διόδια+στρίβουμε αριστερά.
· Στα 500 μέτρα, στο φανάρι δεξιά.
· Στα 1,1 χμ πινακίδα περνάμε τον Ισθμό.
· Στα 2 χμ, ακολουθούμε την πινακίδα για Αθήνα χωρίς διόδια αριστερά.
· Στα 11,5 χμ, ευθεία για Αγίους Θεοδώρους.
· Στα 22,2 χμ, αριστερά.
· Στα 22,6 χμ δεξιά για Αθήνα+μπαίνουμε στην Νέα Εθνική Οδό.
· Σημείωση: Ενδιάμεσα θα συναντήσετε και άλλες διασταυρώσεις χωρίς πινακίδες. Εσείς θα συνεχίζετε όλο ευθεία. Για αυτό το λόγο δεν σας τις αναφέρουμε.

Σημαντική ενημέρωση!!
Περίπου στο μέσο της διαδρομής της παράκαμψης που σας προτείνουμε, κοντά στους Αγίους Θεοδώρους, θα συναντήσετε μια διασταύρωση για τη Νέα Εθνική Οδό. Αλλά έχει διόδια - υπάρχει και χαρακτηριστική πινακίδα. Είναι τα διόδια των Αγίων Θεοδώρων. Λειτουργούν μόνο 5.30 - 21.00 λόγω έλλειψης προσωπικού! Έτσι μπορείτε να μπείτε νωρίτερα στην Νέα Εθνική Οδό για να συνεχίσετε το ταξίδι σας! Επιφυλλασόμαστε βέβαια για το πότε θα ξαναλειτουργήσουν όλες τις ώρες. Αξίζει να το επιχειρήσετε!

Τα δικά μας σχόλια
Η παράκαμψη αυτή πιστεύουμε ότι αξίζει αργά το βράδυ γιατί η κίνηση που θα συναντήσετε είναι ελάχιστη. Έτσι δεν θα χάσετε πολύ χρόνο.
Τα δικά μας σχόλια
Η παράκαμψη αυτή πιστεύουμε ότι αξίζει αργά το βράδυ γιατί η κίνηση που θα συναντήσετε είναι ελάχιστη. Έτσι δεν θα χάσετε πολύ χρόνο.
TIPS!
Ανάμεσα στο 3,5 χμ μέχρι το 6 χμ , μεγάλη ευθεία για προσπεράσεις. Στα 15,2 χμ, φθηνό βενζινάδικο EL PETROL.

παρακαμψη διοδιων Ελευσινας

Γενικά Στοιχεία Παράκαμψης

Χιλιομετρική απόσταση παράκαμψης που σας προτείνουμε 16,6 χμ
Χιλιομετρική απόσταση που θα διανύαμε αν πηγαίναμε κανονικά μέσω διοδίων 15,1 χμ
Διαφορά χιλιομέτρων 1,4 χμ
Ποιότητα Οδοστρώματος Αρκετά Καλή
(στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής)
Σήμανση διαδρομής + Ευκολία εύρεσης παράκαμψης Πολύ καλή
Κίνηση που θα συναντήσεις στη διαδρομή της παράκαμψης Λίγη εώς μέτρια
Πρόσθετοςχρόνοςταξιδιούλόγωπαράκαμψης
χρόνοςπουκάνετεγιααυτήτηνπαράκαμψημείοντονχρόνοπουθακάνατεανπηγαίνατεαπόκανονικά ελάχιστ: 1-3 λεπτά (αν έχει κίνηση στα διόδια)
μέσος: 5-6 λεπτά
μεγιστ: 7-8 λεπτά
Τέλη διοδίων τα οποία γλιτώνει ένα ΙΧ λόγω της παράκαμψης 2 Ευρώ
Λεπτομέρειες Παράκαμψης

· Φεύγοντας από Αθήνα για Κόρινθο μέσω της Νέας Εθνικής Οδού, θα συναντήσετε τα διόδια Ελευσίνας. Αυτά είναι που θέλουμε να παρακάμψουμε.
· Με το που μπαίνουμε στην ευθεία για να φτάσουμε στα διόδια, πιάνουμε δεξιά λωρίδα και πριν τα διόδια στρίβουμε δεξιά στο δρόμο που φεύγει. Εκεί μηδενίζουμε το χιλιομετρητή του οχήματος μας.

· Στα 500 μέτρα, περνάμε τη γέφυρα και στρίβουμε δεξιά, ακολουθώντας την πινακίδα για Κόρινθο.

· Στο 1,5 χμ και μετά το τέλος της ευθείας στρίβουμε δεξιά και ανηφορίζουμε. Μη ψαρώνετε με την απαγορευτική πινακίδα! Ισχύει μόνο για τα φορτηγά!

· Στο 2,6 χμ ο δρόμος κάνει ενα απότομο κατέβασμα. Δε μας ανησυχεί αυτό! Αν την περάσετε σχετικά γρήγορα έχει πλάκα - κάτι σαν κενό αέρος.
· Στο 3,1 χμ φτάνουμε σε μια διασταύρωση με STOP, στην οποία υπάρχει μια βρύση και ένα καρτοτηλέφωνο. Εκεί δυνεχίζουμε ΕΥΘΕΙΑ πλέον, μετά την τοποθέτηση απαγορευτικής πινακίδας για δεξιά.

· Στο 3,5 χμ έχει STOP. Συνεχίζουμε διαγώνια δεξιά

· Στο 3.9 χμ στρίβουμε δεξιά. Είναι η οδός Σαλαμίνος. Έχει ταμπέλα με το όνομα της διεύθυνσης οπότε θα το καταλάβετε αρκετά εύκολα

· Στο 4,1 χμ υποχρεωτική πορεία αριστερά

· Στο 4,4 χμ συναντάμε τον κεντρικό δρόμο της παράκαμψης και στρίβουμε αριστερά.
· Στο 7,3 χμ ευθεία.
· Στο 7,7 χμ βρισκόμαστε πάνω στην γέφυρα. Συνεχίζουμε ευθεία διασχίζοντας κάθετα τον δρόμο. (Στίγμα GPS: Ν 38 01 08 - Ε 23 25 55)

· Στο 10 χμ, όπως επίσης και 12,2 χμ συνεχίζουμε ευθεία (για Μέγαρα)
· Στα 13,2 χμ συναντάμε την παλιά εθνική. Στρίβουμε δεξιά
· Στο 13,8 χμ, στη διχάλα, πάμε αριστερά (πινακίδα για Κόρινθο) όπως πάει ο δρόμος

· Μετά από λίγα μέτρα ο δρόμος κατηφορίζει και πλέον έχουμε στο οπτικό μας πεδίο τα Goody's.
(Σημείωση: Μπορούμε να μπούμε νωρίτερα στην εθνική οδό μέσω των Goody's. Περνάμε την πινακίδα που μας ειδοποιεί οτι η Express Service είναι αριστερά μας και ακριβώς στα 14,5 χμ στρίβουμε αριστερά στο δρομάκι. Eχει ένα προσκυνητάρι κιόλας για να το εντοπίσετε πιο εύκολα. Μπαίνουμε σε αυτό και πάμε στην Express Service, στρίβουμε δεξιά και βγήκαμε στην εθνική.
Βέβαια τοποθέτησαν πρόσφατα απαγορευτικές πινακίδες και για αυτό δεν αποτελεί την επίσημη παράκαμψη. Θα μπείτε με δικό σας ρίσκο από εκεί.
Στίγμα GPS: Ν 37' 59. 6877 - E 23' 21. 8110



· Συνεχίζουμε στην μεγάλη ευθεία, και στο 15,7 χμ, λίγο πριν περάσουμε κάτω από την γέφυρα, στρίβουμε δεξιά στον δρομάκι που έχει (πινακίδα "Ρολοτεχνική")

· Στο 16,0 χμ συναντάμε την παλιά εθνική και στρίβουμε αριστερά.


· Στο 16,3 χμ, μετά το βενζινάδικο της ΕΛΙΝ, στρίβουμε δεξιά (πινακίδα για Κόρινθο) και στα 16,6 χμ μπαίνουμε στην εθνική οδό και συνέχίζουμε το ταξίδι μας

Τα δικά μας σχόλια
Σε γενικές γραμμές αξίζει. Βέβαια, μετά την προσθήκη των νέων διοδίων στην Ν.Πέραμο, θα χρειαστεί να κάνουμε συνολικά 16 χλμ, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του ο δρόμος είναι ευθεία. Ειδικά Παρασκευές και Σάββατα που υπάρχει έξοδος, χρησιμοποιοώντας την παράκαμψη γλιτώνουμε πολύτιμο χρόνο που θα ξοδεύαμε περιμένοντας στα διόδια.

Tips
Ωραία θέα στη θάλασσα στο 2,7 χμ


Αναγνώστες

τα xxx ειροτερα βιντεακια


απο Sarin

Eργατικη Νομοθεσια

Ψαχτηρι γνωσεων

Ψαχτηρι γνωσεων
---------------------------------------------------

ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ

ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ
---------------------------------------------------

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ
....................................................................

......................................................................

....................................................................

.....................................................................

----------------------------------------------------

Ελληνικά σε Αγγλικά

Ελληνικά σε Αγγλικά
---------------------------------------------------

Κατεβάστε Δωρεάν Ολόκληρα Βιβλία

Κατεβάστε Δωρεάν Ολόκληρα Βιβλία
.....................................................................

εδω για παιδικα και Γυμνασιου- Λυκειου

εδω για παιδικα και Γυμνασιου- Λυκειου
----------------------------------------------------

ΒΙΒΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΒΙΒΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
---------------------------------------------------

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
....................................................................

...................................................................

....................................................................

ΚΟΜΙΚΣ online

ΚΟΜΙΚΣ online
...................................................................

ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
....................................................................

Για παιδια

παιδικά

επισης

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ενα παιχνιδι του συμβουλιου της Ευρωπης

Ενα παιχνιδι του συμβουλιου της Ευρωπης
....................................................................

παιχνίδι στίβου

παιχνίδι στίβου
....................................................................

Τα παιχνιδια των γονιων μας

Τα παιχνιδια των γονιων μας
----------------------------------------------------

το παλιατζιδικο των αναμνησεων

amusing planet

το λεξικό του σκεπτικιστή

Πρώτες βοήθειες - Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης - Χρήσιμα τηλέφωνα

Πώς κόβεται το τσιγάρο

Πώς κόβεται το τσιγάρο
-----------------------------------------------------

φυσικά καλλυντικά

φυσικά καλλυντικά
αλχημείες & ελιξίρια

Μαθηματα ξενης γλωσσας

Μαθηματα ξενης γλωσσας
...................................................................

-----------------------------------------------------

Μαθήματα ζωγραφικής

Μαθήματα πιάνου

ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ

αξιοπροσεχτα

  • Είστε έτοιμοι να διασκεδάσετε, να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά και να απογειώσετε τις κατασκευές σας; Ε τότε χρειάζεστε αλατοζύμη – ένα ευέλικτο υλ...
    Πριν από 2 εβδομάδες
  • *Πράγματι.. έχω τόσα να σας πω.. από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα.. ε!! πια..ή θα με ξεχάσατε ή θα μου πείτε... ποια είσαι βρε κορίτσι μου; να ρωτήσω εκ...
    Πριν από 5 εβδομάδες
  • Υποκείμενο , Αντικείμενο , Υποκείμενο - Ρήμα – Αντικείμενο (1) , Υποκείμενο - Ρήμα – Αντικείμενο (2)
    Πριν από 1 χρόνια
  • Η εποχή της φράουλας – το χω ξαναπεί – είναι η καλύτερή μου! Γιατί μπορώ να ετοιμάσω ένα σωρό λιχουδιές με τις αγαπημένες φραουλίτσες. Λικέρ, μαρμελάδες, κέ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΤΟΥ 2011 ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 17/7/2011 ΓΥΡΙΖΑΜΕ ΑΠ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΜΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΒΙΑΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΣ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Πριν από 9 χρόνια
  • Όσο υπάρχουν ακόμη άνθρωποι...άνθρωποι που πονούν τον τόπο, την παιδεία και τα παιδιά της χώρας μας, έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε! Αξιότιμε κύριε Μπάσμπα Σ...
    Πριν από 11 χρόνια

Γραφέας Πεζικού

Logos - Company Logos By Logo Design Guru